Uniti salvam!

Poate va amintiti de Dragolina, tiganca care vine pe la mine pe la serviciu si cere de munca. Mai spala, mai freaca, mai matura, mai ridica, mai una alta. S-a integrat in socialul de la lucru. Mai glumeste, mai e luata in gluma, insa mereu stie sa pastreze limita. Nu de inferioritate, de respect.
Cu cat petrec mai mult timp prin preajma ei, sau poate ea in a mea, aflu din ce in ce mai nasoale despre viata ei. Viata de tigan cinstit este destul de lipsita de posibilitati, de altfel ca a unui roman cinstit, la care se adauga si rasismul. Si admir la ea ca nu cerserte, ci cere. E o diferenta indiscutabila. Personal, am tras foarte mult din cauza tiganilor, foarte mult, cand eram mic. Niciodata prejudecati, dar intotdeauna precaut. Stiu exact cum functioneaza treaba. Ea insa … are un ceva diferit.
Si m-am hotarat sa facem un Festival al donarii.

Glumesc. Dar da, vreau sa strangem haine, jucarii, mancare, bani, telefoane, orice aveti de dat. Lipsa de trebuinta a unui lucru in casa voastra poate fi salvatoare in casa ei. Fara curent electric, cu 3 copii (3 ani, 15 ani, 12 ani). Nu stie carte si regreta cumplit asta.
Asadar, va invit sa nu o mai ardem intelectual pe la coltul internetului si sa-i facem o bucurie femeii asteia si familiei ei. Cine are de donat, ma deplasez personal unde sunt chemat (in Bucuresti). Cine e din provincie, trimite-ti si voi cu microbuzul! Zambesc. Pana pe 4 Decembrie, de Mos Nicolae (NOE – iata, nu mai pot abtine) sa le aibe.
Hai ca putem! Pe pariu ca se strang 13 LIKE-uri? Rad tacut.