Poate va amintiti de Dragolina, tiganca care vine pe la mine pe la serviciu si cere de munca. Mai spala, mai freaca, mai matura, mai ridica, mai una alta. S-a integrat in socialul de la lucru. Mai glumeste, mai e luata in gluma, insa mereu stie sa pastreze limita. Nu de inferioritate, de respect.
Cu cat petrec mai mult timp prin preajma ei, sau poate ea in a mea, aflu din ce in ce mai nasoale despre viata ei. Viata de tigan cinstit este destul de lipsita de posibilitati, de altfel ca a unui roman cinstit, la care se adauga si rasismul. Si admir la ea ca nu cerserte, ci cere. E o diferenta indiscutabila. Personal, am tras foarte mult din cauza tiganilor, foarte mult, cand eram mic. Niciodata prejudecati, dar intotdeauna precaut. Stiu exact cum functioneaza treaba. Ea insa … are un ceva diferit.
Si m-am hotarat sa facem un Festival al donarii.

Glumesc. Dar da, vreau sa strangem haine, jucarii, mancare, bani, telefoane, orice aveti de dat. Lipsa de trebuinta a unui lucru in casa voastra poate fi salvatoare in casa ei. Fara curent electric, cu 3 copii (3 ani, 15 ani, 12 ani). Nu stie carte si regreta cumplit asta.
Asadar, va invit sa nu o mai ardem intelectual pe la coltul internetului si sa-i facem o bucurie femeii asteia si familiei ei. Cine are de donat, ma deplasez personal unde sunt chemat (in Bucuresti). Cine e din provincie, trimite-ti si voi cu microbuzul! Zambesc. Pana pe 4 Decembrie, de Mos Nicolae (NOE – iata, nu mai pot abtine) sa le aibe.
Hai ca putem! Pe pariu ca se strang 13 LIKE-uri? Rad tacut.