In ceea ce priveste productia de vinuri autohtone, tara noastra se poate mandri atat cu o istorie bogata in ceea ce priveste viticultura, cat si cu soiuri proprii premiate cu distinctii la cel mai inalta nivel in cadrul competitiilor internationale. Crama Budureasca, situata in zona podgoriei Dealu Mare, este unul dintre cele mai elocvente exemple in materie de crame cu istorie, care reusesc sa continue o indeletnicire veche de mii de ani pe meleagurile romanesti. Solul fertil, potrivit atat pentru soiurile de struguri negri cat si struguri albi, asigura o productie imbelsugata, precum si posibilitatea punerii la dispozitia clientilor a unei varietati de soiuri de cea mai buna calitate. In cazul in care doriti sa va achizitionati sortimentele preferate dintr-un magazin cu vinuri romanesti, Budureasca dispune de o gama larga din care puteti alege, atat in incinta sa fizica cat si in cea online.

Budureasca – cel mai bun magazin

In eventualitatea in care va decideti sa vizitati podgoria noastra, va puteti bucura de peisaje mioritice, reliefuri neschimbate de mana omului si puteti fi martori la conditiile prielnice pe care altitudinea cuprinsa intre 175 si 400 de metri o ofera cresterii si extinderii mai multor tipuri de struguri.

De asemenea, daca doriti sa optati pentru o sesiune de degustare a soiurilor noastre, va putem pune la dispozitie un spatiu ce poate acomoda pana la 50 de persoane, precum si o vedere panoramica spre sala baricurilor, pentru a va putea bucura de o experienta autentica, ce va va asigura de calitatea produselor si a serviciilor noastre. In cazul in care doriti sa va bucurati de savoarea specifica a vinurilor noastre fara a fi nevoiti sa va deplasati pana la podgoriile noastre, magazinul nostru online va sta la dispozitie, pentru a alege si comanda dintre sortimentele noastre.

Cum alegem vinul, in functie de preferintele si nevoile fiecaruia

Referitor la alegerea sortimentului ideal, nu este nevoie sa fim experti pentru a ne putea orienta. Astfel, daca dorim sa alegem o varianta care sa se armonizeze cu circumstantele in care il vom servi, trebuie sa tinem cont de momentul zilei, preparatele ce vor acompania fiecare sortiment in parte, numarul de feluri de mancare si, nu in ultimul rand, preferintele personale.

Asadar, daca dorim sa pastram acest set de reguli la un nivel simplu, cea mai usoara modalitate de a realiza acest lucru este de a asocia vinurile albe cu carnea alba iar vinurile rosii cu carnea rosie. De asemenea, in ceea ce priveste nivelul de zahar prezent in acestea, este de preferat servirea sortimentelor seci in timpul mesei, pentru ca mai apoi desertul sa fie acompaniat de un sortiment dulce sau demidulce. Nu in ultimul rand, pentru ca vinul sa se armonizeze cel mai bine cu mancarea, cele rosii vor fi servit la o temperatura usor mai ridicata dec√Ęt cele albe.