Meriti sa te rasfeti din cand in cand si sa cumperi un lucru mai scump din banii tai. Doar muncesti mult pentru ei. Acest lucru nu inseamna ca trebuie sa cheltui constant sume mari pe lucruri materiale.

Incerci sa economisesti lunar ceva, insa nu iti iese?

Descopera 9 trucuri care te vor ajuta sa nu mai cheltuiesti bani aiurea:

1.Plateste numerar

Riscul de cheltui mai multi bani decat ti-ai dori sta in faptul ca platesti cu cardul. In acele momentele, nu constientizezi banii cheltuiesti. De aceea, incearca sa platesti mai des in numerar. Va trebui sa numeri acele bancnote si nu iti va mai fi la fel de usor sa le dai din mana.

2.Ia mancare la pachet

In loc sa dai bani aiurea pe mancare, mai bine ia un pachet de acasa cu preparate culinare care iti plac. Pe langa faptul ca vor avea gustul pe care ti-l doresti, va fi o varianta  si este vei fi surprins de cati bani vei economisi.

3.Fa un tabel in excel cu: zilele lunii, lucrurile pe care le-ai luat, pretul pentru fiecare dintre ele si in ultima coloana pune intrebarea “a meritat sa dau banii pe el?”.

4.Ai grija sa ai mereu cauciucurile umflate. Acest lucru va poate ajuta sa va creasca kilometrajul cu pana la 10%.

5.Documenteaza ce preturi ofera diferite supermarketuri

Daca iti faci cumparaturile de la supermarket, fa o cercetare si vezi ce au produsele pe care le iei de obicei. De ce sa dai mai multi bani pe acelasi produs?

6.Fa o lista de cumparaturi si tine-te de ea.

Poate sfatul clasic si cel mai practic este sa scrii o lista cu produsele de care ai nevoie si sa o respecti. De ce este varianta clasica? Pentru ca a avut rezultate de-a lungul timpului si eficienta sa este recunoscuta.

In plus, mananca ceva inainte sa pleci la cumparaturi. Asa vei elimina tentatia de care a cumpara mai mult decat ai nevoie.

7.Plateste facturile online

Pe langa faptul ca economisesti timp, vei putea tine o evidenta a cheltuielilor tale. In momentul in care iei salariul prima data plateste facturile. Te va ajuta sa iti gestionezi mai bine banii ramasi.

8.Nu mai da bani pe cafea

Poate ca bei o cana de cafea inainte sa iesi pe usa. Insa, mai departe cumpara un termos si ia cafeaua cu tine la birou. Vei simti diferenta la sfarsitul lunii.

9.Inainte de a cumpara ceva, intreaba-te chiar am nevoie de el?

Gandeste-te daca chiar ai nevoie de acel lucru. Daca cumperi doar elementele de baza, atunci sigur veti putea economi ceva cand tragi linie la sfarsitul lunii. Fa-ti o placere, dar incearca sa o realizezi sporadic.

 

Poate va fi mai greu la inceput sa economisesti bani. Aplica metodele de mai sus si, in timp, vor deveni automatisme. Rezultatul? Vei cheltui mai putin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *