Sarcinile trebuie planuite cu minutiozitate si trebuie sa se pregateasca toate conditiile ideale chiar cu cateva luni inainte de concepere, dar pana sa se ajunga aici este important sa se cunoasca informatii despre zilele fertile, intrucat pe aceasta cale cresc considerabil sansele de a ramane insarcinata. Asadar, ciclul menstrual poate sa ofere cateva indicii clare in acest sens, iar cum cele mai multe femei au un ciclu de 28 de zile, circa 6 zile pe luna sunt ideale pentru a ramane insarcinata. Cu alte cuvinte, cele mai fertile zile sunt considerate cele 5 inainte de ovulatie si cea de-a sasea, cand are loc fenomenul, insa este important sa se cunoasca si semnele ovulatiei pentru a sti cu precizie cand apare acesta. In acest caz este nevoie de un calendar menstrual in care sa fie precizate detaliile cu privire la ciclu, astfel ca in decurs de cateva luni se poate crea un precedent si cresc considerabil sansele de a ramane insarcinata. Este nevoie de pastrarea acestui calendar pentru mai multe luni, intrucat menstruatia poate sa difere de la o luna la alta.

Temperatura bazala

Cine vrea sa afle mai multe informatii despre zilele fertile trebuie sa stie si despre temperatura bazala, care poate oferi detalii cu privire la ovulatie. Asadar, aceasta temperatura trebuie verificata dimineata la aceeasi ora pret de mai multe zile, iar totul se efectueaza prin intermediul unui termometru special achizitionat din orice farmacie. Temperatura va creste cu pana la un grad imediat dupa ovulatie si avand aceasta informatie si toate celelalte detalii despre fenomen e foarte usor sa se stabileasca zilele lunii care sunt cele mai fertile si ideale pentru conceperea unui copil. Totodata, cunoscand aceste detalii se poate evita cu desavarsire sarcina, daca se doreste acest lucru, insa este important ca aceasta varianta sa nu fie folosita ca metoda de contraceptie pentru ca exista si alte variante mult mai eficiente.

Mucusul cervical

Aceeasi hormoni care controleaza ciclul menstrual isi lasa amprenta si asupra mucusului cervical, astfel ca imediat inainte de ovulatie acesta isi va modifica structura, cantitatea si culoarea, iar in acest moment este mai sigura conceperea unui copil. Cu cateva zile inainte de ovulatie mucusul poate fi lipicios si alb, pe cand chiar inainte de fenomen va deveni asemanator cu albusul de ou si ramane asa pentru 3 sau 4 zile. Pentru verificarea mucusului se pot folosi degetele sau un servetel, iar informatiile cu privire la acesta se pot nota in calendarul menstrual pentru ca acestea se vor dovedi foarte folositoare mai tarziu pentru determinarea momentului ideal pentru a ramane insarcinata.

Asadar, mucusul cervical si temperatura bazala aduc cateva informatii despre zilele fertile, iar acestea sunt semnele oferite de corp cu privire la acest fenomen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *