Cine este in cautarea unei destinatii ideale de vacanta poate sa aleaga cu incredere Barcelona intrucat aici sunt disponibile o multime de activitati pentru turisti de toate varstele, de la tineri, la familii cu copii sau cei trecuti de prima tinerete. Se pot alege de la Aerotravel zboruri directe din mai multe aeroporturi ale tarii precum Bucuresti, Cluj-Napoca, Timisoara sau Iasi, astfel ca in numai cateva ore se ajunge din Romania pana intr-unul dintre cele mai grozave orase ale Europei.

Dealul Montjuic

Aceasta reprezinta o zona foarte populara a Barcelonei si ascunde nenumarate suprize, printre care parcuri si diferite activitati in aer liber. Castelul de aici face parte dintr-un complex mai vast si se remarca prin istoria sa bogata, insa tot pe dealul Montjuic se regaseste si Satul Spaniol, Poble Espanyol, care a fost infiintat in anul 1929 si reprezinta un bun exemplu al vietii rurale spaniole de odinioara. Nu trebuie omise nici cafenelele, cluburile, restaurantele sau magazinele de aici, astfel ca turistii trebuie sa includa pe itinerariul lor si dealul Montjuic.

Tibidabo

Aceasta reprezinta o activitate ideala pentru intreaga familie, in special pentru cei mici care se pot distra in lunile calduroase, din martie pana in septembrie, iar parcul de distractii Tibidao, in ciuda dimensiunilor sale modeste, este foarte popular atat in randul turistilor, cat si al localnicilor.

Stadionul Camp Nou

Iubitorii sportului rege nu au cum sa rateze stadionul Camp Nou, indiferent daca sunt fani ai echipei FC Barcelona sau nu, iar acesta este al doilea cel mai vizitat obiectiv din oras dupa Sagrada Familia. Astfel, curiosii pot alege un tur care duce de la vestiare, prin tunel si pana la boxa comentatorilor, alaturi de muzeul dedicat echipei.

Casa Batllo

Una dintre cele mai cunoscute capodopere ale faimosului arhitect Antoni Gaudi, Casa Battlo reprezinta o alta mare atractie din Barcelona, iar cladirea face parte dintr-un complex de apartamente care a fost remodelat drastic la inceputul anilor 1900, iar aceasta poate fi vizitata in mare parte de catre turisti. Cu siguranta vor fi apreciate interioarele complicate si lucrarile din lemn, insa si terasa superioara trebuie descoperita intrucat aceasta este o modalitate ideale de petrecere a cateva ore in oras.

Palatul Guell

Orasul este ticsit cu cladiri la care a lucrat Gaudi, iar palatul Guell este una dintre acestea si reprezinta punctul ideal din care poate fi inceput un tur al lucrarilor acestora. Cladirea a fost destinata unui localnic bogat si a fost construita in jurul unei hale centrale, camerele fiind adaptate pentru a-i putea acomoda pe membrii familiei.

Asadar, o vacanta in Barcelona poate fi solutia ideala pentru nenumarati turisti care se afla in pana de idei atunci cand se gandesc la planuirea concediului, orasul fiind primitor si cu un climat prietenos, astfel ca poate fi descoperit pe toata durata anului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *