Cand ne gandim la o clinica medicala privata, curatenia este unul dintre factori importanti care trebuie respectati de aceasta. Curatenia este cea mai buna metoda de decontaminare prin care se indeparteaza microorganismele de pe suprafete, obiecte sau piele, odata cu indepartarea prafului si substantelor organice.

Clinicile private folosesc metode si substante profesionale de curatare si igienizare a suprafetelor incaperilor, obiectelor si echipamentelor cu ajutorul dezinfectantilor profesionali. Cu ajutorul lor se actioneaza asupra tuturor microorganismelor. Spatiile din clinica, cat si echipamentele folosite trebuie curatate zilnic, perfect si sa fie intretinute astfel incat sa asigure o buna activitate medicala. Curatenia este deosebit de importanta si trebuie efectuata zilnic, cu produse profesionale, create special pentru a elimina bacteriile. In plus, o data pe luna trebuie sa se efectueze o curatenie generala, folosind produse de intretinere a curateniei si produse dezinfectante, adecvate fiecarui tip de mediu care trebuie tratat.

Cele mai bune produse care pot fi folosite in curateniile generale sunt mopurile profesionale, produsele din hartie de unica folosinta precum prosoapele de hartie, rolele medicale pentru paturi si rolele industriale, aspiratoarele profesionale. Si pentru a mentine igiena in clinici poti comanda dispensere de hartie din magazinul medaz. Dispenserele sunt recomandate zonelor cu trafic intens fiind usor de folosit. MedAZ iti asigura dispensere de o calitate garantata.

In afara de igienizarea spatiilor si a instrumentelor de lucru, personalul din clinica trebuie sa se spele si sa isi dezinfecteze mainile dupa fiecare pacient pe care il consulta. Datorita numarului mare de microorganisme care se gasesc pe maini, dezinfectia igienica a mainilor este cea mai importanta masura pentru reducerea incarcaturii microbiene. Ca eficienta sa fie cat mai mare este recomandat sa se utilizeze dezinfectanti profesionali pentru maini.

Tot la capitolul curatenie, foarte important este si personalul de serviciu care trebuie sa fie atent la instructiunile de pe etichete, astfel incat sa nu amestece produsele intre ele si sa fie folosite produse in functie de spatiile care urmeaza a fi curatate si igienizate.

Curatenia in interiorul spitalelor si clinicilor medicale este extrem de importanta si din acest motiv este important sa se foloseasca echipamente de curatenie moderne si produse de curatenie profesionale, cu eficienta ridicata, special concepute pentru a fi manevrate cu usurinta si pentru a simplifica intregul proces.

Principalele avantaje ale curateniei in clinici si cabinetele medicale sunt:

-serviciile sunt efectuate de personal instruit in domeniu

-detergentii si dezinfectantii sunt avizati de Ministerul Sanatatii si sunt dozati conform specificatiilor de pe etichete

-metodele folosite si solutiile profesionale fac ca acest serviciu sa fie economic

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *