Aveti nevoie sa va construiti o casa noua, pe care va trebui sa o racordati la reteaua de gaze sau pur si simplu aveti nevoie de anumite interventii la instalatia de gaze, precum inlocuirea unor racorduri flexibile pentru instalatiile de gaze pentru ca a expirat durata de utilizare.De altfel, in autorizatia de construire trebuie inclusa si racordarea la utilitati, ulterior veti avea nevoie de ajutorul unei firme furnizoare de gaze naturale.

In ceea ce priveste utilizarea unui racord flexibil, acesta trebuie sa fie atestat si agrementat tehnic pentru utilizarea in instalatiile de gaze naturale. Racordul flexibil trebuie neaparat inlocuit la expirarea duratei de utilizare pentru a preveni eventualele pericole. Pentru a putea inlocui un racord flexibil de gaze la expirarea duratei de utilizare trebuie sa apelati la o firma autorizata ANRE, cu care s-a incheiat contractul de furnizare si se va tine cont de instructiunile date de producator. In acest scop, poti comanda oricand racorduri flexibile pentru instalatiile de gaze de la Proconstructo.

Racordul flexibil este piesa de legatura intre aragaz, centrala termica, convertor si instalatia de utilizare a gazelor naturale cu ajutorul caruia echipamentul este racordat mult mai usor la instalatia de gaze naturale. El trebuie sa fie atestat tehnic pentru utilizarea in instalatiile de gaze naturale, sa aiba termen de garantie si o durata de functionare specificata de producator.

In momentul in care avem nevoie sa achizitionam un racord sigur si rezistent sau cand trebuie sa inlocuim racordul flexibil de gaze la expirarea duratei de utilizare sau pentru ca racordul vechi s-a fisurat este bine de stiut ca cele mai performante sunt cele metalice. Daca este nevoie sa inlocuim racordul flexibil de gaze la expirarea duratei de utilizare este bine de stiut ca cele care nu sunt certificate trebuie sa fie evitate. Dupa schimbarea sau inlocuirea unui racord flexibil de gaze la expirarea duratei de utilizare acesta are o garantie de 10 ani.

Cand trebuie sa cumparam un racord este bine sa tinem cont de faptul ca el trebuie sa fie atestat tehnic pentru utilizarea lui la instalatiile de gaze naturale si putem solicita vanzatorului certificatul de atestare.

De asemenea, atunci cand trebuie inlocuit racordul flexibil de gaze la expirarea duratei de utilizare, la cumpararea acestuia, fiecare produs are prevazut un termen de garantie si o durata de utilizare specificata de producator.

In concluzie, la data fabricatiei inscriptionata pe fiecare produs in parte, termenul de garantie este de maxim 12 luni, iar durata medie de viata de 10 ani. Dupa expirarea perioadei de utilizare este recomandat sa se schimbe racordul flexibil de gaze.

Te asteptam pe site-ul proconstructo.ro pentru a va alege racordurile flexibile de care aveti nevoie in casa dumneavoastra si te vom ajuta cu cele mai performante produse unde raportul calitate-pret isi va pune amprenta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *