Atunci cand te pregatesti de o petrecere la gratar, una dintre intrebarile care iti vin in minte este ce sortiment de vin poti alege pentru aceasta ocazie. Cel mai probabil, te gandesti ca este nevoie de un vin usor. Sfatul nostru este sa te orientezi catre un vin fresh, un pic intepator, potrivit unei dupa-amieze insorite, care sa mearga perfect cu savorile apetisante de pe gratar, dar care sa fie, in aceleasi timp, punctul de plecare ideal pentru conversatiile dintre invitati. In acest sens, trebuie sa tii cont de cateva sugestii.

Alegerea unui vin rose

Poate ca te va surprinde, insa un vin rose poate fi o alegere perfecta la un gratar, pentru ca poate fi servit alaturi de legumele de la gratar, salatele proaspete sau fructe, si poate fi asociat de minune si cu carnea. Un vin rose te va surprinde prin savoarea sa si buchetul deosebit de arome. Recomandarea noastra este de a-l servi rece, deoarece este un vin revigorant, ce ii poate inspira si pe bautorii traditionali de vinuri albe.

Sauvignon Blanc

Acest vin alb se bucura de foarte mare popularitate in randul romanilor. Este recomandat ca vinul alb sa fie servit rece, pentru ca este revigorant. Sauvignon Blanc poate fi asociat cu salate la gratar, dar si cu produse de patiserie sau chiar cu delicatese, cum ar fi crevetii thailandezi. Din punct de vedere financiar, este un vin accesibil pentru care nu trebuie sa bagi mana adanc in buzunar. Asadar, este un vin perfect de oferit cadou atunci cand mergi la o petrecere.

Shiraz

Este un vin pentru care opteaza iubitorii de mese imbelsugate. De obicei, carnea la gratar este insotita de vinuri complexe, asa cum este Shirazul. Insa daca nu stii sigur daca un Shiraz este pe gustul tuturor invitatilor, poti alege un vin rosu dintr-un magazin cu vinuri, cum este cel de la Crama Budureasca.

Sper ca toate sfaturile sa ti fie de folos si sa te ajute in a face cea mai buna alegere pentru un vin pe care sa-l servesti la un gratar sau sa-l faci cadou atunci cand mergi la o petrecere. Iar daca o sticla de vin nu ti se pare suficienta pentru un eveniment, pe www.budureasca.ro poti comanda si accesorii pentru vin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *