Despre diversificarea alimentatiei bebelusului tau

Clubul Bebelusilor este alaturi de tine si iti prezinta o varietate de articole informative cu privire la perioada diversificarii alimentatiei micutului tau, mai exact perioada in care in alimentatia bebelusului tau incep a fi introduse alimentele solide. In cadrul acestei sectiuni vei descoperi articole despre varsta potrivita pentru perioada diversificarii, tipuri de diversificare, retete pentru diferite stadii ale diversificarii, care sunt alimentele recomandate si cele interzise. Este important de mentionat faptul ca informatiile prezentate pe clubulbebelusilor.ro nu au menirea de a inlocui indicatiile primite de la medicul pediatru ce urmareste evolutia bebelusului tau.

Cand incepe diversificarea?

Conform recomandarilor OMS, diversificarea alimentatiei trebuie sa inceapa intre 4 si 6 luni de viata ale bebelusului, in niciun caz mai devreme de 4 luni. De asemenea, este important de mentionat faptul ca aceasta se incepe in perfecta stare de sanatate a celui mic, iar in acest fel trebuie vizitat medicul pediatru inainte. In alta ordine de idei, medicul iti va explica sau iti va oferi o schema a diversificarii pentru bebelusul tau. Totodata, este foarte important de precizat faptul ca pana la varsta de 1 an a bebelusului, principalul aliment al acestuia ramane in continuare laptele.

Descopera cele mai sanatoase metode de gatit

Clubul Bebelusilor iti ofera informatii pretioase despre metodele sanatoase de preparare termica a alimentelor, fara ca acestea sa sa-si piarda din proprietatile nutritive. Este foarte important de precizat ca aceste metode de gatit nu sunt mari consumatoare de timp si totodata te ajuta sa-i oferi bebelusului tau cele mai delicioase si sanatoase alimente. In ceea ce priveste modalitatea de gatire si de pastrare a piureurilor vei descoperi foarte multe sfaturi menite sa-ti usureze aceste activitati culinare. Printre metodele de gatit pe care le vei descoperi parcurgand cu atentie articolele disponibile pe Clubul Bebelusilor, vei regasi fierberea la aburi, fierberea in apa si in suc propriu, coacerea la cuptor, dar si multe altele. Afla chiar acum avantajele si beneficiile fiecarei metode pe blogul Clubul Bebelusilor.

Exista si alimente interzise!

Este foarte bine sa fii informata corespunzator cu privire la ce presupune intreg procesul de diversificare a alimentatiei bebelusului, deoarece exista si alimente interzise, ce trebuie evitate. Pentru a descoperi care sunt acestea, dar si care este motivul pentru care trebuie evitate, consulta chiar acum informatiile disponibile pe clubulbebelusilor.ro si alege sa fii o mamica informata pentru bebelusul tau!

Bebe s-a saturat?

Sunt foare multe semne clare care transmit ideea ca bebe s-a saturat, iar atunci mamicile trebuie sa tina cont de acestea si sa nu mai insiste. De cele mai multe ori, printre principalele semne se remarca faptul ca bebe intoarce capul atunci cand lingurita este indreptata catre acesta, este nelinistit si plange, vomita sau impinge mancarea in afara cu limba.

Leave a Comment