Esti in punctul in care vrei sa investesti intr-o afacere in care crezi si consideri ca ar avea sanse de reusita in Romania? Trebuie sa stii ca inainte de a pleca la drum, ai nevoie de o evaluare afacere, facuta temeinic de catre o echipa profesionista in evaluarea unei societati.

Dincolo de aceste aspecte, aceasta evaluare este importanta pentru a-ti da seama daca planurile tale de afaceri sunt rentabile, iar evaluatorul va lua in calcul toate aspectele ce tin de buna desfasurare a acesteia in functie de mai multi factori-cheie.

Serviciile de evaluare afaceri se bazeaza pe un set de proceduri care sunt utilizate cu scopul de a estima valoarea economica a unei afaceri si nivelul de implicare al unui proprietar intr-o companie. Evaluarile sunt utilizate de participantii din pietele financiare cu scopul de a determina preturile pe care sunt dispusi sa le plateasca sau sa le primeasca cu scopul de a vinde afacerea.

In plus, pe langa estimarile valorilor cu care o afacere se poate vinde, sunt folosite aceleasi criterii de evaluare si pentru a stabili acorduri de vanzare cumparare si pentru a oferi informatii actionarilor. Atunci cand se face o evaluare firma se tine cont de mai multi factori, inclusiv cei care ii includ pe angajati, intrucat, asa cum bine stim, personalul de care are nevoie o firma este, de fapt, unul din aspectele primordiale in debutul unei afaceri.

Daca si dumneavoastra va aflati in situatia in care aveti nevoie de o firma care se ocupe de evaluarea intreprinderii la carma careia va aflati sau va veti afla, puteti apela cu incredere la servicii de evaluare afacere la Investpoint. Aici, veti gasi o echipa de oameni profesionsti gata oricand sa va vina in ajutor cu idei si cunostinte din domeniu foarte bine fundamentate.

Pe de alta parte, atunci cand vorbim despre evaluarea unei afaceri, ne referim la evaluarea rentabilitatii unei companii se refera la evaluarile de afaceri cu ajutorul carora se estimeaza valoarea pe piata a unei companii, de obicei atunci cand compania este in insolventa, pentru ca administratorii sa determine daca aceasta mai poate fi recuperata si daca poate fi vanduta in stare functionala.

Totodata, aceste evaluari de rentabilitate au si scopuri contabile, in momentul in care divizia de afaceri este transferata. Valoarea pentru investitii este acea valoare pe care compania o are la anumiti investitori, iar efectul de sinergie este luat in calcul in evaluare. Valoarea intrinseca este cea care masoara valoarea in profunzime, analizand inclusiv potentialul economic al unei afaceri.

Daca vrei sa pui bazele unei afaceri de succes sau sa afli daca cea existenta are sanse de continuitate, la Investpoint ai raspunsul! Nu ezita sa ne cauti!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *