Fabrica de Vacanță te trimite în călătoria vieții tale

Madrid este un oraș atât de plin de viață și cultură încât este greu să-i faci o descriere în doar câteva paragrafe. Din punct de vedere artistic, orașul se poate concura cu oricare din Europa, cu cele mai bune muzee de artă de pe continent, unde capodopere renascentiste și piese fundamentale din secolul al XX-lea așteaptă să te captiveze. Alegeți un city break în Madrid dacă vreți să vă bucurați de frumuseți iberice veritabile. Dacă vrei să îți sărbătorești ziua de naștere într-un mod veritabil, alege un city break în Madrid și simte din plin această experiență mirifică.

  1. Prado

Absolut esențial, Prado este unul dintre cele mai interesante și mai populare muzee de artă din lume. Aici există o colecție copleșitoare de capodopere ale maeștrilor renascentiști și baroci. Spania este reprezentată de Velázquez și El Greco, țările joase de Rembrandt, Brueghel, van Dyck și Rubens, în timp ce Titian, Caravaggio, Botticelli și Tintoretto formează contingentul italian. Dintre multele lucrări care trebuie văzute una este și Grădina deliciilor pământești a lui Bosch. Artistul cu cele mai multe lucrări la Prado este romanticul spaniol Goya, ale cărui cele 14 picturi sunt un punct de referință cultura spaniolă.

  1. Parcul Retiro

Inima verde a Madridului și plină de grădini elegante, Retiro se află la doar câțiva pași spre est de Prado și a fost o proprietate regală până la sfârșitul secolului al XIX-lea, când a fost deschis publicului. Dacă o vizitați cu cei mici, vâslitul pe Marele Iaz de lângă monumentul lui Alfonso al XII-lea este o opțiune de distracție într-o după-amiază însorită. Pavilionul din fier și sticlă construit pentru a găzdui Expoziția din Filipine în 1887 este impresionant și în iazul din fața lui cresc chiparoși, copaci ciudați de mlaștină care devin un frumos maro auriu pe timp de vară.

  1. Stadionul Santiago Bernadeu

Indiferent dacă sunteți sau nu un susținător al clubului, adevărul rămâne că Real Madrid este cea mai de succes echipă de fotbal din Europa, cu un record de 11 cupe europene în numele lor.

Așa că, orice fan al fotbalului ar trebui să ia în considerare o vizita  la stadionul lor uriaș de 85.000 de locuri, unde istoria fotbalului a fost scrisă de multe ori de-a lungul sezoanelor.

Un tur vă va oferi priveliști panoramice ale stadionului, veți vizita tribunele și veți vedea tot felul de piese interesante, inclusiv colecția de trofee, sala de presă și cutia prezidențială.

  1. Muzeul Național de Arheologie

Cu piese neprețuite adunate din toată Spania, acest muzeu este o călătorie prin istoria bogată a Spaniei. Ceea ce te poate surprinde este bogăția de articole magnifice care preced perioada romană.

Cele mai bune dintre aceste comori și sculpturi iberice arată aproape ca noi, în ciuda faptului că au cel puțin 2.500 de ani.

Alege să te bucuri de frumusețile iberice printr-un city break de excepție în Madrid.

Leave a Comment