Afla totul despre aplicatiile comerciale ale ghetii carbonice

   Daca si dumnevoastra ati citit vreodata un meniu de bauturi si ati observat ca printre ingredientele vedeta se afla chiar gheata carbonica, poate ar fi momentul sa aruncam o privire mai in detaliu la proprietatile spectaculoase ale acestei substante si sa descoperim motivul pentru care se bucura de tot mai multe moduri inedite de utilizare. Astfel, pornind de la un simplu produs de catabolism care se regaseste inclusiv in organismul uman, dioxidul de carbon este exploatat tot mai des in cele trei stari de agregare ale sale, in asa fel incat reuseste sa indeplineasca o multitudine de roluri. Pentru a ajunge insa la forma sa solida, este necesar sa pornim in mod paradoxal de la starea de lichid, pentru ca mai apoi acesta sa fie expansionat pentru a se ajunge la forma gazoasa. In ultima etapa, insusi gazul este supus unui regim termic extrem ce da nastere la zapada carbonica. In acest fel, forta de comprimare la presiuni mari va avea ca rezultat formarea de blocuri solide, de varii dimensiuni.

Parcursul ghetii carbonice dupa manufacturare

   In ceea ce priveste specificatiile pe care trebuie sa le indeplineasca produsul finit, acestea tin de cantitate, dimensiuni si, nu in ultimul rand, gradul de puritate, totul in functie de contextul in care va fi utilizat ulterior. Astfel, pentru aplicatiile ce nu necesita substanta in forma solida in blocuri de dimensiuni mari, extrudarea reprezinta metoda ideala, deoarece are la baza prelucrarea prin deformare plastica si consta in trecerea fortata a materialului printr-o matrita in asa fel incat sa dobandeasca forma adecvata. In consecinta, dimensiunile intre care puteti opta sunt cunoscute sub denumirea de „pellets” (3mm), „nuggets” (16 mm) si bineinteles blocuri pentru diverse intrebuintari. In ceea ce priveste distribuirea lor, stocarea in cutii termoizolante reprezinta conditia cea mai importanta pentru a asigura protectia adecvata a incarcaturii dar si pentru a reduce pierderea prin evaporare.

Utilizari – de la cele mai frecvente la cele mai neobisnuite

   Daca ne referim la aplicatiile comerciale,  acestea surprind intotdeauna prin versatilitatea lor, fie ca este vorba de fabricarea inghetatei sau prezervarea produselor cerealiere din containerele inchise ermetic. Avantajul cel mai mare este bineinteles posibilitatea de a fi adaugata inclusiv in alimente si bauturi, oferind un efect vizual deosebit, datorita accelerarii procesului de sublimare ce are loc la contactul dintre gheata solida si orice fel de lichid. Astfel, fie ca facem referire la utilizarile din industria alimentara sau mergem mai departe, catre scopurile medicale, stiintifice sau industriale, fiecare dintre acestea va beneficia intr-un mod sau altul de proprietatile inedite ale dioxidului de carbon in forma solida, lichida sau gazoasa. Indiferent de modul in care doriti sa folositi aceasta substanta, daca si dumnevoastra doriti sa aflati mai multe despre modul corect de manevrare si depozitare, va stam oricand la dispozitie cu cutii termoizolante de gheata carbonica si sfaturi despre utilizarea sa optima.

Leave a Comment