Casa cu păpuși – o aventură nouă în fiecare zi

Cu toții avem cel puțin o amintire din copilărie în care ne jucam împreună cu cei mai buni prieteni ai noștri cu o căsuță de păpuși. Acelea sunt momentele cu care rămânem și pe care ne dorim ca și copilașii noștri să aibă ocazia să le trăiască. Niciun sentiment nu este mai important ca cel pe care îl au cei mici atunci când pot să își creeze propriile scenarii, când pot să se bucure de jucăriile lor așa cum își doresc și mai ales atunci când pot lega în acest fel prietenii de excepție. Deși poate nu realizăm importanța ei căsuța de păpuși și joaca în general cu acest tip de obiecte presupune un proces complex de responsabilizare, care îi ajută pe cei mici să devină independenți și să perceapă lumea așa cum este ea mult mai ușor.

O casă de păpuși este o soluție care oferă copiilor oportunități nelimitate de a explora fiecare dată un alt univers. Astăzi mergem în vizită la cineva, iar mâine suntem zâne într-un castel magic, iar acestea sunt doar câteva dintre exemplele prin care observăm că cei mici sunt mai receptivi și creativi în jocurile cu păpuși. Cu certitudine în fiecare zi va apărea un nou scenariu și va apărea o nouă poveste.

Totodată jocul de acest fel le permite copiilor să învețe și să înțeleagă dinamica familiei așa cum o văd ei în realitate. Astfel, ei vor folosi o formă de reproducere a activităților de zi cu zi, ceea ce le va permite să perceapă o rutină zilnică a fiecărui membru. De asemenea, cei mici se vor manifesta în funcție de scenariu creat și vor percepe mai ușor sentimentele și stările unei ființe umane.

Dacă îi lași pe copiii tăi să-și pună amprenta pe locul lor de joacă sau chiar să-și decoreze casa de păpuși, vei obține cu siguranță un rezultat plin de creativitate și imaginație. Deoarece căsuța de păpuși este un spațiu important pentru ei cu certitudine veți observa încercarea lor de a fi cât mai originali. De asemenea, în acest fel veți putea avea acces și la tot ceea ce ține de capacitatea celor mici de a se coordona

Pe măsură ce copiii cresc, ei vor învăța să-și folosească imaginația pentru a dezvolta scenarii complexe. În timp ce se joacă în casa de păpuși, copiii devin povestitori pricepuți și vor învăța să se bucure de fiecare moment, și își vor crea cele mai frumoase amintiri.  De la o vârstă fragedă, aceste tipuri de activități îi vor ajuta pe copii să găsească modul potrivit prin care pot acționa în anumite contexte și desigur  posibilitățile variate pe care lumea le oferă.

Leave a Comment