Creșterea porumbeilor nu este deloc o activitate oarecare, acesta necesită un grad ridicat de implicare activă și o atenție deosebită pentru detalii. Columbofilii trebuie să fie pregătiți să-și îngrijească păsările cum nu se poate mai bine, dacă doresc să participe la concursurile de renume național și internațional.

Acest hobby nu presupune doar hrănire și antrenamente, voiajorii sunt păsări sensibile care trebuie tratate cu blândețe și au nevoie de produse pentru porumbei de cea mai bună calitate. Dacă acest aspect te pune pe gânduri din punct de vedere financiar, ColumboVet îți este alături pentru a te asigura că poți să dezvolți această pasiune fără să faci un împrumut în bancă.

Ce produse pentru porumbei sunt recomandate și de ce?

1.Hrana este într-adevăr unul din aspectele fundamentale pe care trebuie să le ai în vedere, deoarece un porumbel hrănit corespunzător este unul care va putea da rezultate la competiții. În conceptul general, păsările nu au nevoie decât de niște cereale pentru a avea aportul de carbohidrați necesar. Dar ce facem cu vitaminele, cu proteinele și lipidele care sunt esențiale pentru o creștere armonioasă?

ColumboVet recomandă pachetele K.I.P și fii, C.A.P de la Festila și Vanrobaeys, deoarece aceste mixuri conțin aportul necesar de cereale, leguminoase și oleaginoase, cât și de minerale de care porumbeii au nevoie. Astfel, ele sunt calculate în funcție de fiecare perioadă importantă, de la cele pline de antrenament, la cele din sezonul reproducerii.

2.Suplimentele, considerăm noi că sunt cheia succesului și cele care oferă o stare de sănătate optimă. Faptul că porumbeii sunt păsări sensibile nu este unul de neglijat, deoarece acestea se pot îmbolnăvi foarte ușor în timpul antrenamentelor sau al concursurilor dacă nu au imunitatea bine pusă la punct.

Din această categorie, produsele de la Cest Pharma, Rohnfried și Belgica de Weerd sunt cele mai potrivite pentru a oferi o mână de ajutor în menținerea sănătății. Suplimentele cu fier pentru întărirea metabolismului, picăturilor pentru tractul respirator și sărurile anti-parazitare sunt excelente dacă dorești să îți ții campionii departe de bolile virale și de bacteriile dăunătoare.

3.Produsele de curățenie trebuie să fie mereu la îndemână pentru a preveni infectarea păsărilor cu diverși agenți patogeni, deoarece acestea au nevoie de igienizare constantă având în vedere bolile care pot fi contagioase. Aceste produse trebuie alese cu atenție pentru a nu dăuna păsărilor, iar cele care sunt pentru uz casnic sunt scoase complet din discuție.

Produsele pe bază de elemente naturale, precum probioticele, sunt cele mai eficiente și mai sigure pentru crescătoria ta. Dezinfectanții biodegradabili sunt printre cei mai recomandați pentru a scăpa de micro-organismele dăunătoare și a oferi un mediu sănătos de creștere porumbeilor tăi.

Dacă dorești să descoperi mai multe despre recomandările magazinului ColumboVet, intră pe site și răsfoiește catalogul online de produse pentru porumbei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *