Orice imobil are nevoie de o expertiză tehnică înainte de a putea suporta anumite reparații sau lucrări de modernizare. Potrivit legii HG 742/2018, expertizarea tehnică este acea activitate care înglobează, după caz, încercări, relevee, analize și evaluari, toate acestea fiind absolut necesare determinării stării tehnice a unei construcții existente sau nefinalizate, a modului în care au fost executate lucrările de construcție sau a verificării concordanței acestora cu reglementarile tehnice în vigoare, în vederea asigurării cerințelor fundamentale aplicabile, prevăzute de lege.

De ce avem nevoie de o expertiză pentru casă?

Domeniul expertizării tehnice este unul destul de larg, pentru că,  printre tipologiile cel mai des întâlnite fac parte: evaluarea seismică, extinderea/etajarea (mansardarea constructiilor), evaluarea stării tehnice, obținerea autorizației de construire, intrarea în legalitate a construcțiilor, reabilitari termice, recompartimentarea spațiului interior sau verificarea siguranței post hazard.

Dacă ne-am rezuma la alte cuvinte, am putea spune că o expertiză pentru casă este absolut necesară pentru orice intervenție asupra unei construcții existente. Evident, avem de-a face și cu unele excepții, însă în această categorie se pot clasa lucrările de o anvergură scăzută, cum ar fi recondiționarea unor finisaje, înlocuirea tâmplariilor și alte lucrări de acest fel.

Care este tipul de expertiză tehnică de care este posibil să avem nevoie?

În ceea ce privește aceste expertize tehnice, știm deja că ele ne pot fi utile în mai multe situații, însă vom aduce în discuție numai trei dintre ele, pentru că acestea sunt cele mai relevante pentru persoanele fizice:

1.     evaluare stare tehnică;

2.     extindere/etajare (mansardare, supraetajare);

3.     schimbare de destinație

4.     recompartimentări interioare etc

Expertiza Tehnica, utilă inclusiv în momentul cumpărării unei case

O Expertiza Tehnica este indicat să fie luată în considerare inclusiv înainte de a lua decizia de a cumpăra o casă sau un apartament.

Beneficiarul va ști cu exactitate care este nivelul de siguranță pe care imobilul îl ofer, ce intervenții vor fi necesare, precum și o estimare a costurilor. În anumite situații, viitorul proprietar va avea o idee principală cu privire la ceea ce va trebui să investească, dacă acesta prezintă probleme tehnice sau alte tipuri de probleme.

Prin urmare, această expertiză se dovedește a fi vitală în anumite situații, mai ales dacă ne gândim la modul în care trebuie să abordăm situația atunci când sunt necesare investiții capitale. Pentru a nu ajunge în punctul în care să fie nevoie să cheltuiți excesiv, vă recomandăm să apelați la un birou specializat, care să vă ajute cu o expertiză tehnică.

În acest sens, De Stijl vă stă la dispoziție cu servicii de cea mai bună calitate, așa că, puteți avea maximă încredere în noi și în faptul că veți primi o expertiză tehnică corecta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *