E timpul pentru o noua vacanta

Daca iti faci planurile pentru o noua vacanta, cu siguranta, iti este dificil sa te limitezi la o destinatie in conditiile in care in ziua de azi avem acces la nenumarate optiuni. Totusi, daca nu ai mai fost poti alege Bruxelles pentru urmatorul city break intrucat capitala belgiana reprezinta un loc ideal in care sa te ratacesti pret de cateva zile. De asemenea, cu Fabrica de Vacante va fi mult mai simplu sa iti organizezi mini vacanta si, in plus, ti-am pregatit cateva propuneri cu locuri grozave pe care nu trebuie sa le ratezi.

Mini Europa

Cum ar fi sa nu ai nevoie de mai mult de cateva ore pentru a vedea principalele atractii ale Europei? Afla ca totul este posibil la Mini Europa, un complex minunat in cadrul caruia vizitatorii pot ajunge in cele mai importante puncte de pe continent, de la o experienta de neuitat intr-una dintre gondolele Venetiei, fie la caderea zidului Berlinului sau in oricare alte 348 de locuri.

Notre Dame du Sablon

Aceasta este una dintre cele mai frumoase biserici gotice din capitala Belgiei. Combinatia de alb si gri a exteriorului este completata de vitraliile deosebite, iar cei care ajung aici trebuie sa descopere cele doua capele in stil baroc.

Muzeul de Instrumente Muzicale

Cine este un fan al muzicii, cu siguranta, trebuie sa includa pe itinerariul lor vizitarea acestui muzeu care adaposteste peste 1100 de instrumente muzicale, de la cele antice, pana la cele mai moderne. Acesta e considerat unul dintre cele mai bune astfel de muzee la nivel mondial, iar cladirea gazduieste si o sala in care sunt organizate periodic fel si fel de concerte.

Manneken Pis

Probabil ca cel mai important punct din capitala Belgiei este Manneken Pis. Poate ca cine alege Bruxelles pentru urmatorul city break va renunta la a vizita unele dintre cele mai faimoase muzee, insa cu siguranta nu va rata aceasta statuieta ca infatiseaza un baietel care urineaza. In cadrul muzeului orasului sunt expuse aproape 1000 de articole vestimentare cu care statuia a fost imbracata de-a lungul timpului, fiind inlocuite periodic. Aceasta a fost plasata in acest loc inca din secolul al XVII-lea, cu toate ca intre timp a fost furata de mai multe ori, insa de fiecare data a fost redata locului din care provine.

Catedrala Bruxelles

Cunoscuta si sub numele de Catedrala Sf. Mihai, aceasta este una dintre cele mai importante structuri din Bruxelles. Principala parte a bisericii catolice a fost ridicata in secolul al XI-lea, urmand ca doua sute de ani mai tarziu sa fie adaugate si turnurile actuale. In total a fost nevoie de peste 300 de ani pentru construirea complexului, insa astazi reprezinta un adevarat simbol al orasului care nu are cum sa fie ratat de catre vizitatori.

Leave a Comment