Ce se intampla la epilarea definitiva?

Epilarea definitiva  este un termen care inseamna indepartarea totala a parului (inclusiv a bulbilor). Poate fi tranzitorie, cum ar fi ceara, aparatul de ras sau permanent. Laser sau lumina pulsata. In ultimii ani, lumina pulsata intensa (IPL) a fost foarte eficienta in tratarea parului facial si corporal inutil pentru barbati si femei. In special, energia termica actioneaza direct asupra nivelului foliculilor de par, reducand astfel riscul de afectare a pielii. Energia luminii este atrasa de melanina prezenta in par si ajunge la bila pentru a o distruge, insa premisa este ca se afla in stadiul activ de crestere a parului, adica in faza de crestere. Pentru a nu provoca arsuri ale pielii, echipamentele cu lumina pulsata va permit sa distingeti temperatura dintre piele si bec, astfel incat sa evitati deteriorarea termica a dermei, dar poate deteriora becul. Inainte de inceperea procesului de epilare definitiva, aplicati un gel special pentru a proteja pielea si actionati ca un conductor al energiei luminoase. Ochelarii si impulsurile luminoase sunt transmise prin piesa de mana in zona de tratat. Picioarele, bratele, inghinele, buza superioara sau barbia pot fi, de asemenea, tratate. La sfarsitul procesului de indepartare a parului cu lumina pulsata, utilizati o spatula pentru a indeparta gelul si parul cazut, dar parul ramas va cadea in cateva zile.

Evident, dupa aproximativ o luna, daca nu se efectueaza tratamentul activ de crestere a parului, tratamentul anterior a fost finalizat si este necesar un tratament suplimentar sau un tratament cu lumina pulsata pentru indepartarea acestor fire de par. Indepartarea parului cu laser (sau lumina pulsata) este eficienta pentru foliculii de par in perioadele de pre-crestere si crestere sau in crestere activa, astfel incat, atunci cand se efectueaza tratamentul, numai parul aflat in prezent in stadiul de pre-crestere este distrus. Perioada de crestere si perioada de crestere sunt perioade de crestere active. In schimb, alte fire de par care se afla intr-o „stare latenta” in timpul tratamentului de indepartare a parului trebuie tratate intr-o noua etapa dupa aproximativ una sau doua luni in faza activa. In orice caz, numarul tratamentelor variaza de la pacient la pacient si depinde de zona de tratat.

Dupa tratamentul cu epilare cu laser, usoara roseata sau umflare in zona tratata este normala, dar dispare in cateva ore. Se recomanda sa nu primiti lumina soarelui timp de cel putin 5-7 zile dupa tratament. Daca pielea este bronzata sau pacientul foloseste medicamente fotosensibile, tratamentul cu epilare cu laser este interzis. Mai mult, epilarea cu laser sau epilarea nu este foarte eficienta pentru parul gri si deschis la culoare. Nu se recomanda utilizarea lampilor fluorescente sau expunerea excesiva la soare, deoarece acest lucru poate reduce efectul terapeutic. Nu este recomandat sa folositi ceara sau pensete pentru indepartarea parului inainte de tratament, in schimb, folositi crema sau ras pentru indepartarea parului, deoarece acestea pot asigura prezenta parului in folicul in sine, iar acest lucru nu este recomandat. Luminati parul inainte de tratamentul cu laser, deoarece nu functioneaza bine pe parul deschis la culoare.

Leave a Comment